Как да стартирате своя бизнес чрез Амазон – Продажби

Онлайн счетоводните услуги

Кийган Солюшънс ЕООД

 

Част 2 – Осъществяване на продажби след регистрация

Тази статия е продължение на Как да стартирате своя бизнес чрез Амазон  Част 1 – Регистрация в Амазон

След като се регистрирате

Веднъж приключили с регистрацията си в Амазон Вие сте само на няколко крачки от стартирането на Вашите продажби.

  • Първа стъпка: Създаване на обяви за предлаганите от Вас продукти.

В зависимост от това дали сте регистрирали Индивидуален, или Професионален
план Вие ще можете да добавяте продукти за продажба един по един, или много продукти наведнъж. Важно при добавянето на продукти е да определите правилно цените им Според Kazinoekstra, като имате предвид всички такси на Амазон, банкови такси и други разходи свързани с продуктите. Другите неща, които са от значение са снимките, които са прикачени към обявите Ви и описанието на продуктите. Ако продуктите, които вече съществуват в Амазон, smâlân ще можете да използвате тяхното описание и да напишете само Вашата цена и начин на изпращане. Ако продуктите Ви са нови за Амазон, тогава ще трябва да попълните всички необходими полета за тях.

  • Втора стъпка – Продажби в Амазон

След като пуснете обявите за Вашите продукти Ви остава единствено да наблюдавате какви посещения имат те и какви продажби осъществявате. При необходимост можете да промените информацията за продуктите и да проверите дали тези промени няма да дадат по- добри резултати за Вас.

  • Трета стъпка – Изпращане на закупените продукти.

Амазон Ви уведомява за всяка осъществена от Вас продажба. Имайте предвид, че Амазон Ви дава две възможности за изпращане на продукти. Първата възможност е FBA – при нея Вие изпращате продуктите си предварително до склад на Амазон и те се занимават с това да изпращат Вашите продукти до крайните клиенти. Тази възможност е много удобна но се заплаща допълнително. Втората възможност е Вие да изпращате продадените продукти от България. Тази възможност е по- евтина, но може да бъде свързана с повече усложнения при доставките.

  • Четвърта стъпка – Получете парите от продажбите си.

Амазон ще депозират парите от Вашите продажби в предоставена от Вас сметка на всеки 2 седмици, или друг период, който предпочитате.
Не забравяйте, че за да осъществявате търговска дейност в Амазон ще трябва да предоставите ДДС номер при регистрацията си, за целта ще Ви трябва регистрирана фирма в България.

За повече информация относно изискванията за продажби в Амазон за български фирми можете да се обърнете към нас.

Подобни статии:Вашият коментар