Шест причини, които не трябва да са решаващ фактор в избора Ви на счетоводни услуги

Счетоводни услуги София

Кийган Солюшънс ЕООД

 

Счетоводството и по-точно доброто счетоводно обслужване е един от важните елементи на Всеки бизнес. Правилното му водене ще спомогне за успешното развитие на Вашия бизнес, а обратният вариант може да доведе до неговата загуба. Затова е изключително важно внимателно да изберете хората, които ще ръководят финансите Ви. Взаимоотношенията със счетоводителите са дългосрочни, а и самият процес по смяната им ще Ви донесе излишни нерви.

В тази статия са засегнати някои от погрешните практики, с които хората се сблъскват, когато избират счетоводни услуги. Тяхното избягване ще Ви бъде полезно.

1. Изборът на счетоводителите, които се намират най-близо до Вашия офис

Вероятността тази опция да Ви изглежда привлекателна е голяма. Счетоводителите ще Ви бъдат под ръка през цялото време. Ще можете да се допитвате до тях по всякакви въпроси без да губите излишно време. Това обаче не бива да бъде решаващ фактор при Вашия избор. Чрез съвременните високи технологии можете без проблем и за нула време да се свържете с Вашите счетоводители, дори те да се намират на друг континент. Съществуват телефони, счетоводни програми и всякакви други начини за комуникация, така че не позволявайте локацията да се превърне в най-важният фактор за Вас.

2. Изборът на най-евтините счетоводни услуги

Изборът на счетоводители само на база на цената не е най-добрата тактика. Естествено, че цената е един от решаващите фактори, но счетоводителите Ви трябва да имат квалификацията и знанията, за да могат да водят правилно Вашите финанси. Добрите счетоводители всъщност могат да Ви спестят много повече пари, отколкото ще похарчите за тях, така че винаги си заслужава да търсите най-можещите, а не най- евтините.

3. Изборът на счетоводители без да сте проверили тяхната квалификации

Различните счетоводители имат различни квалификации. Например, някои може да бъдат специализирани в работа с малки фирми и еднолични търговци, докато други могат да работят само с по-големи фирми. За да избегнете избора на неподходящите счетоводители, уверете се, че те са се сблъсквали със счетоводни казуси на фирми, които имат подобна или същата на Вашата дейност.

4. Изборът на счетоводители на база симпатии

Добре е да наемете счетоводители, който Ви харесват, но не позволявайте симпатиите да бъдат решаващ фактор при избора. Вместо това, трябва да търсите и изберете счетоводители на базата на опита, уменията и възможността им да водят Вашите финанси.

5. Изборът на счетоводители без да задавате въпроси

Имайте списък с въпроси, свързани с различни счетоводни казуси, когато интервюирате счетоводителите. Можете да разберете доста бързо, кога счетоводителите не са в състояние да Ви помогнат с Вашите въпроси. Това ще означава, че те не са най-добрият избор за Вас.

6. Изборът на счетоводители без да проверите препоръките им

Винаги проверявайте препоръките на счетоводителите. Искайте да говорите с бившите и настоящите им клиенти. По този начин можете да разберете колко добри са те наистина. Не взимайте личните им думи и хвалби за чиста монета.

Изберете Вашия счетоводител внимателно.

Когато избирате счетоводител, обърнете внимание на горните грешки, които хората често правят, така че да не ги направите и Вие. Тогава ще имате по-голям шанс за намирането на правилните счетоводители за Вашите нужди. Счетоводителите трябва да са на ясно с изготвянето на заплати, данъчни декларации, ДДС декларации и всички останали счетоводни задачи, за да могат да Ви предложат пълноценно обслужване. Препоръчително е да наемете група от счетоводители (счетоводна къща), а не счетоводител, който работи сам. Често различните счетоводители са специализирани в различни области на счетоводството и повечето специалисти на едно място ще Ви гарантират по-качествена услуга.

Подобни статии:



Вашият коментар