Насоки за избор на счетоводно обслужване

Счетоводно обслужване София

Кийган Солюшънс ЕООД

 

Ключът към получаване на желаното счетоводно обслужване започва с намирането на надежден счетоводител.

Добрата новина е, че изборът от счетоводни къщи и счетоводители е много голям. Лошата обаче е, че ако не подходите отговорно и не направите внимателен подбор, може да съжалявате след време. В този материал са дадени няколко основни препоръки, които могат да Ви помогнат и насочат, за да направите най-добрия избор на счетоводно обслужване за Вас и Вашия бизнес.

1. Разликите между счетоводна къща и самостоятелен счетоводител.

Предимствата на счетоводната къща са, че в нея работят повече специалисти. А повече счетоводители на едно място означава наличие на повече компетентни мнения и повече събран опит. Времето е изключителен важен фактор. Бъдещите Ви счетоводители трябва да могат да отделят достатъчно време на Вашите фирмени казуси, въпроси и консултации. Възможността, възложените от Вас задачи да бъдат свършени за по-кратко време и да получите нужното Ви внимание в точно определен момент, е много по-голяма, когато за Вас работи цял екип, а не само един човек. От друга страна предимството на самостоятелния счетоводител е, че неговата такса за обслужваща най- вероятно ще бъде по-ниска от тази на счетоводната къща. Не на последно място трябва да си дадете сметка, че ако самостоятелният счетоводител има проблеми от лично естество или ангажимент може да му се наложи да прекъсне временно обслужването на бизнеса Ви и Вие няма да имате друг избор освен да намерите временен заместител или да се съобразите с липсата му.

2. Проверете дали счетоводната къща е надеждна и легитимна.

Влезте в детайли – сертификати и връзки на счетоводната къща. Те казват много за техния професионализъм. Потърсете клиентски препоръки и мнения. Интересувайте се и правете справки. Проведете интервю на счетоводителите, за да се запознаете по-добре с тях. Задавайте въпроси – много въпроси, за да изчистите всичките си съмнения.

3. Вземе предвид квалификациите на счетоводителите.

Освен годините опит, тук ще Ви помогне да знаете и точно какво образование имат дадените счетоводители. Вземете под внимание професионалната област на специализацията им. Някои счетоводители могат да работят ефективно в определени сфери на бизнеса. Желателно е да са запознати със сферата, в която ще оперирате Вие. Не подценявайте и езиковите им компетенции и гъвкавостта им на работа routinewealth.

 4. Таксите за счетоводно обслужване – нека не Ви подвеждат.

Таксите на обслужване зависят най-вече от вида и размера на Вашия бизнес. По-високата цена на счетоводно обслужване, обаче, fetishbank.org не винаги означава, че ще получите по- качествена и по-добра услуга. Като клиент пред Вас стои не леката задача да прецените дали има приемственост между подадената Ви цена и бъдещото Ви обслужване. Или с няколко думи – заслужава ли си? Разбира се, таксите на обслужване зависят от много фактори. Те са повлияни от ефективността на служителите на счетоводната фирма – тяхното образование, трудов стаж, познания и умения в сферата на счетоводството, naughtycamgirl.org а също така от използваните в процеса на работа счетоводните програми, от организацията на работните процеси във фирмата и много други. Цената за обслужване в повечето случаи е първото нещо, което ще Ви направи впечатление и главното, което ще Ви провокира да направите избора си. И въпреки това, не прибързвайте и не се съобразявайте само с това. Бъдете сигурни, че всички Ваши критерии и нужди ще бъдат удовлетворени и нека цената на таксата е последната част от пъзела, която ще поставите.

5. Съблюдавайте собствените си счетоводни нужди.

Ако ръководите бизнес с множество казуси, определено ще Ви трябват счетоводители със значителен опит, които да могат да посрещат нуждите Ви и да се справят успешно с тях. Вие плащате с цел Вашите финанси да бъдат ръководени професионално и правилно, а не просто, за да имате счетоводител. Не изпадайте и в другата крайност. Нямате нужда от голяма счетоводна къща, ако ръководите малък бизнес, който се нуждае от няколко счетоводни операции на месец. Намерете златната среда, за да не се окаже, че плащате за услуга, която не отговаря на Вашите нужди.

6. Изберете счетоводители, на които можете да се доверите и с които ще Ви бъде приятно да работите.

Избраните от Вас счетоводители ще имат достъп до цялата Ви фирмена информация. Така че Вие трябва да можете да им я предоставяте с увереността, че с нея няма да бъде злоупотребено. Поради нуждата от редовна комуникация – срещи и телефонни разговори е желателно да се чувствате добре в компанията на Вашите счетоводители. Изберете хора, с които ще Ви бъде приятно да работите, които ще успеят да спечелят доверието Ви и ще Ви донесат чувство за сигурност.

Счетоводителите са важен елемент от всеки бизнес. Правилният им избор е отговорно решение, което не бива да подценявате.

Подобни статии:



Вашият коментар