Защо се нуждаете от счетоводни услуги

Счетоводни услуги София

Кийган Солюшънс ЕООД

 

Кога ще ми бъде нужен счетоводител? “ е въпрос, който си задават много собственици на бизнес, но и много не успяват да си отговорят на него. Реално този въпрос няма верен или грешен отговор, но много хора отлагат решението твърде дълго и в крайна сметка бизнеса им понася негативи и загуби – неща, които е могло да бъдат избегнати лесно.

Много собственици на бизнес се опитват да се убедят, че нямат нужда от счетоводител поради следните причини:

A) мислят, че не правят достатъчно пари и счетоводители няма да ги вземат на сериозно.

Б) желаят да си спестят разходите за счетоводни услуги и смятат, че биха могли да си свършат работата сами.

Преди всичко нека да дискутираме точка А като поставим нещата директно, ако печелите пари, квалифициран счетоводител ще бъдем повече от щастлив да обслужва Вашия бизнес. Ако смятате, че имате нужда от счетоводител, тогава не се колебайте да потърсите такъв – общото правило е, look ако изкарвате достатъчно пари, за да можете да си позволите счетоводител, тогава имате нужда от счетоводител. Счетоводните услуги не са скъпи, а и както ще се убедите от този материал, те могат и да Ви спестят пари.

Относно точка Б, някои хора просто мислят, че могат да вършат работата на счетоводители сами като по този начин спестят пари за други неща.
Дали това пък не е един умен начин за спестяване? Не съвсем.

Въпреки че самостоятелното воденето на счетоводството на фирма, която има среден приход до 50 000 лева на година и няколко назначени служителя може да Ви изглежда като добра идея, с времето ще установите, че дори и да се справяте перфектно, тази задача отнема много време и енергия, които можете да вложите в други сфери на бизнеса си. Да не говорим, че грешките поради незнание могат да Ви костват допълнителни разходи под формата на глоби и изпуснати ползи и дори и загуба на целия бизнес. Реалността е, че при първата по- сериозна каша, ще се наложи да се свържете със счетоводен специалист, а кашите в счетоводството не са нещо, което може да бъде оправено лесно и евтино. В повечето случаи ще Ви се наложи да заплатите пълна такса, ако не и повече, за да бъдат разгледани всичките документи, които сте издавали през годината и да бъдат отстранени грешките, които сте допуснали. По този начин хем Вие ще сте видоли сами счетоводството на фирмата си, хем счетоводителят ще трябва да го направи отново, а Вие да си платите за това.

Ето някои от ползите за Вашия бизнес, които могат да последват от избора на квалифициран счетоводител:

Счетоводителите знаят какво правят – Нека си го кажем, колкото и да знаете за счетоводство, експерт счетоводител, който има всички необходими квалификации и актуални познания по счетоводство е много по-вероятно да се справи с Вашите задачи много по- добре от Вас и то за по- малко време. Плюс това, за разлика от Вас, счетоводителите работят в екопи- счетоводни къщи и когато срещнат непознат за тях казус има с кого да го обсъдят, за да вземат правилното решение. Вие какво правите с непознатите казуси?

Счетоводна поверителност – Може да се чувствате неловко да споделяте финансовата си информация с някой, който е почти напълно непознат за Вас, обаче, не се притеснявайте, квалифицираните счетоводители работят при много силни етични и правни норми, което означава, че можете да бъдете сигурни, че към Вашата финансова информация се отнасят както подобава Here’s a blog post on payday loans for bad credit.

Счетоводителите не са просто машини за попълване и класифициране на информация – противно на общоприетото схващане, счетоводителите не са просто хора, които попълват форми и имат калкулатор на бюрото. Факта, че те ежедневно се занимават с финансите на различни фирми, означава, че някои от тях имат доста добра представа за развитието на бизнес като цяло и могат, паралелно с изчисляването на данъците Ви, да Ви предоставят полезни съвети за по-нататъшното Ви развитие.

Счетоводителите могат да Ви спестят пари – Професионалните счетоводители, които имат поглед върху Вашите финанси, могат да Ви посъветват как и от къде да спестите пари!

Професионалните счетоводни услуги ще Ви спестят време – Нека си го кажем, най-добрата причина за наемане на счетоводител, който да се справя с всичките Ви документи, е да се отървете Вие от тези задължения! Счетоводителят ще Ви спести много стрес и време. С отпадането на тази тежест от раменете Ви ще можете да се фокусирате върху други аспекти на бизнеса си, ще можете да го тласнете напред, вместо да седите над поредната фактура и да се чудите как да я осчетоводите или да се мъчите да разгадаете поредния счетоводен софтуер.

Ето Ви представени пет причини, поради които е добре да използвате счетоводно обслужване. Независимо от това с колко средства разполага Вашия бизнес, или къде сте базирани, счетоводителите са на разположение в цялата страна. А ако желаете да бъдете наистина в крак със съвременния начин на обслужване, можете да опитате и онлайн счетоводно обслужване, което ще Ви предостави дори повече удобства и спокойствие.

Подобни статии:



Вашият коментар