5 съвета как да изберете подходящ онлайн счетоводен софтуер

Онлайн счетоводни услуги

Счетоводна къща Кийган Солюшънс 

На първо място защо трябва да изберете онлайн пред десктоп счетоводен софтуер. Онлайн софтуерът е по- надежден – информацията Ви се пази в дата център, който е създаден точно с цел съхранение на данни, а не на Вашия компютър, през който влизате във всякакви сайтове. Онлайн счетоводният софтуер Ви дава възможността да го използвате от всеки компютър стига да имате достъп до Интернет. Той може да бъде използван по всяко време и от всяко място, а не само от офиса и компютъра, на който е инсталиран. Предимствата на онлайн счетоводният софтуер пред десктопа са много. За тях можете да прочетете по- подробно тук.

Изборът на онлайн счетоводен софтуер е като покупка на кола . Има толкова много марки и модели, и всички те имат сходни, но и различни свойства. Как да изберем подходящият онлайн счетоводен софтуер за нас в такъв случай?

Ще трябва да запретнете ръкави и да започнете да търсите. Изборът на счетоводен софтуер не е лесна задача, понеже на него ще поверите финансите на бизнеса си и той трябва да отговаря на всичките Ви изисквания и нужди. Вие трябва да намерите този, който работи най-добре за Вас и Вашия бизнес и в същото време да е в рамките на бюджета Ви. На пазара съществуват счетоводни софтуери на всякакви цени at paydayloansnow.co.uk

. Някои от тях се заплащат еднократно, други са на месечен абонамент. Трябва да прецените кой вид плащане е по- удобен за Вас. При закупуването на онлайн счетоводният софтуер трябва да платите еднократна висока сума за неговото използване и след това да заплащате за неговите ъпдейти. При абонаментното ползване ще трябва да заплащате ежемесечна такса, за това, което използвате. Има и трети вариант, при който използваният софтуер е разработка и собственост на счетоводна къща, която можете да използвате и тогава неговата цена да бъде включена в цената на предоставяните Ви счетоводни услуги visit. Последния вариант е изключително подходящ за стартиращи фирми. Който и вариант да решите, че е подходящ за Вас трябва да знаете, че изборът трябва да бъде съобразен с плана Ви за бъдещото развитие на Вашия бизнес.

Ето някои характеристики, които трябва да се вземат предвид при избора на онлайн счетоводен софтуер, който да бъде подходящ за Вас:

Лесна употреба на софтуера.

Счетоводният софтуер, който изберете трябва да бъде интуитивен и лесен за използване. Трябва да имате предвид, че той ще бъде използване от хора, които не са IT специалисти, нито са счетоводители. Тези хора са хората, които ще издават документите Ви – офис администратори, търговци и Вие самите. Те ще трябва да бъдат обучавани да използват софтуера и то да го използват без грешки. Нищо не е по-лошо от това да закупите нещо, което не е използваемо. Ако софтуера не е интуитивен и е пълен със счетоводни термини, то тогава той най- вероятно е предназначен за счетоводни къщи, а не за крайни потребители като Вас.

Индустрия и услуги, за които е предназначен счетоводният софтуер.

Вярвате или не, някои софтуери са специфични за отделни индустрии. Съществуват счетоводни софтуери, които са предназначени за производствени фирми, такива, които са предназначени само за услуги и такива, които са специализирани за отрасли като ресторантьорство или хотелиерство. Тези счетоводни софтуери съдържат различни специализации, които няма да Ви свършат работа, ако нямат отношение към Вашия бизнес. Намирането на онлайн счетоводен софтуер, който е подходящ за Вашата индустрия е първата крачка към правилния избора. Втората е да проверите все пак дали този подходящ за Вашата индустрия софтуер е добре направен и дали наистина ще Ви свърши работа. Много разработчици на такъв софтуер биха Ви осигурили безплатен достъп до тяхната система, за да изпробвате сами функционалността й. Възползвайте се от тази възможност.

Характеристики и предимства.

Всеки софтуер подлежи на периодични обновявания и има отделни счетоводни модули. В тези модули могат да се включат – ТРЗ, издаване на документи, справки, склад и други. При някои от счетоводните софтуери тези модули се заплащат отделно като по този начин се покачва цената на услугата. Ако и при Вашия избор случаят е същия, се уверете, че закупувате единствено функционалностите, които са Ви нужни. Винаги може да закупите и допълнителни функции, ако изникне необходимост от това. По същия начин стои и въпроса с обновяването на софтуера. Повечето онлайн счетоводни софтуери се обновяват автоматично и безплатно, но това не значи, че този, който сте избрали е такъв. Навременното обновяване на всеки счетоводен софтуер е от изключителна важност за неговото правилно функциониране – счетоводните закони се менят постоянно, а следенето им Ви гарантира спестяване на глоби за пропуснати срокове и грешки. На последно място проверете дали софтуера, който жалете да закупите е завършен продукт или е още в процес на разработка. Ако е в процес на разработка може да предявите да се добавят функционалности към него, които биха Ви били удобни. Много разработчици на софтуер се съобразяват с мнението на клиентите си.

Отзиви за софтуера.

Важно е да разберете мнението на други клиенти на софтуера за него. Колко време го използват, какви проблеми са срещали, какво им е мнението при сравнение с други счетоводни софтуери, които са използвали. Какви и кои са фирмите, които използват онлайн софтуера. Дали те са само малки или само големи фирми, има ли такива, които се развиват във Вашата сфера и т.н.

Цени на онлайн счетоводните софтуери.

Очевидно това ще бъде един от решаващите фактори при избора Ви на онлайн счетоводен софтуер. Всички други изброени фактори ще Ви помогнат да ограничите избора си до две или три програми, но цената ще Ви помогне за окончателния избор. Това не значи, че трябва да изберете възможно най- евтиния счетоводен софтуер, а значи че трябва да изберете най- доброто отношение между качество и цена.

Подобни статии:



Вашият коментар