Стъпки при наемането на счетоводни фирми

Счетоводни фирми София

Кийган Солюшънс ЕООД

Счетоводните фирми са съставени от счетоводители професионалисти, чиято цел и задача е да обслужват счетоводните нужди на бизнеса. Помощта, която предоставят може да дойде под формата на счетоводни услуги, финансови консултации, работа с данъци и други. Изборът на счетоводна фирма е силно индивидуален, тъй като всеки има различни нужди и предпочитания.

Счетоводните фирми със сигурност могат да Ви помогнат като се грижат за финансите Ви и като Ви предложат полезни съвети, които да използвате, за да може бизнесът Ви да е в стабилно финансово състояние. Въпреки, че всички счетоводни фирми предлагат почти еднакви услуги, Вие не бива да избирате първата, която Ви попадне пред очите. Преди да предприемете тази стъпка трябва да прочетете следните съвети:

1. Трябва да знаете какви счетоводни услуги са Ви нужни.

Въпреки че предлагат подобни счетоводни услуги, различните счетоводни кантори работят по различен начин с клиентите си. За Вас е важно този начин на работа да отговаря на Вашите очаквания и да бъде удобен за Вас. Пример за различните способи на работа е комуникацията между клиентите и отделните счетоводни къщи. Тя може да се осъществява както чрез счетоводен софтуер, така и чрез предаване на книжни копия на счетоводните документи.

2 . Препоръки за счетоводни фирми от надеждни източници.

Ако имате приятели, които могат да Ви препоръчат счетоводна фирма, с която работят и да Ви разкажат подробно за начина й на работа, то би трябвало да се възползвате от тази препоръка, ако не за друго то поне ще добавите една счетоводна къща към потенциалните възможности за Вас.

3 . Личен контакт с избраните счетоводни фирми.

След като сте получили препоръки и сте подготвили списък със счетоводните фирми, които според Вас са подходящи за счетоводното обслужване на Вашия бизнес, е време да се видите с тях и да поговорите. Обяснете какво е това, което търсите и след това задайте своите въпроси. Следете какво Ви отговарят и дали то отговаря на Вашите представи за счетоводство. Чувствайте се свободни да питате за квалификациите на специалистите от счетоводната фирма и за техния опит.

4 . Определяне на счетоводните разходи.

Когато става въпрос за счетоводни фирми евтино не означава непременно добро. От друга страна – скъпо също може да не означава добро. Направете предварително проучване на цените на счетоводните услуги и изгответе усредняване. Повечето цени за услугата, които са много далеч от това усредняване, са или незаслужено завишени или изкуствено занижени. Също така трябва да проверите какво точно получавате за счетоводната такса, която плащате. Тя всички счетоводни услуги ли обхваща, или има и скрити допълнителни такси.

5 . Помислете за усещането, което оставят счетоводителите от счетоводната фирма във Вас

Това може да звучи странно, но в работата си с някого, особено ако той ще работи с Вашите финанси, ще искате да се чувствате комфортно и сигурно. Вижте дали се чувствате така в тяхно присъствие, понеже в бъдеще ще трябва да работите съвместно по много въпроси, свързани с Вашия бизнес, а от тези въпроси може да зависи и успеха Ви. В случай, че не се чувствате комфортно в присъствието на дадени счетоводители, по-добре преминете към следващата.

6 . Срокове при счетоводните фирми

Всяка счетоводна фирма работи със срокове. Това са най-вече срокове за предаване на документи и срокове за плащане на данъци. Уверете се, че тези срокове са удобни за Вас.

Тъй като в хода на работата си счетоводните фирми често се нуждаят от съдействието на клиентите си, е изключително важно да изберете тази счетоводна фирма, с която можете да комуникирате лесно и бързо. Това не значи, че трябва счетоводната фирма да е близо до Вас. В наши дни възможностите за използването на счетоводни фирми, които комуникират с клиентите си посредством софтуер са все повече.

Счетоводна фирма Кийган Солюшънс ЕООД Ви желае успех при намирането на подходящ счетоводен партньор за Вашия Бизнес.

Подобни статии:



Вашият коментар