Десет причини, за да използвате онлайн счетоводен софтуер

Счетоводна къща София

Кийган Солюшънс ЕООД

 

Като собственик на малък бизнес, имате достатъчно неща за вършене, за да губите допълнително време и усилия за следене на счетоводството си. Почти всички собственици на малък бизнес ще се съгласят, че паричният поток може да бъде хаотичен на моменти и прости задачи като издаване на фактури и тяхното съхранение, следене на банкови сметки и ДДС могат да се окажат неприятни и дори непосилни. Това е мястото, където онлайн счетоводният софтуер дава предимство.

Кои са десетте предимства, които Ви дава счетоводният софтуер?

1. Той е лесен за използване

За разлика от старите системи за персонални компютри, които се инсталират, онлайн счетоводен софтуер е проектиран, за да бъде лесен за използване. Той има функции като: автоматично генериране и съхранение на фактури, автоматично пресмятане на ДДС, автоматично генериране на различни ТРЗ документи и много други удобства. Той е лесен за използване от хора, които нямат счетоводно мислене и образование.

2. Икономии от мащаба

Онлайн счетоводният софтуер е сборен ресурс, което означава, че се използват предимствата като автоматични актуализации и съхранение на документи на големи сървъри, които се поддържат от трета страна като част от месечната Ви такса за счетоводни услуги. Няма нужда да се притеснявате за закупуването на поредния по- мощен компютър, понеже трябва да инсталирате нова версия на настолния си счетоводен софтуер.

3. Безопасност и защита

Освободени сте от правене на резервни копия на Вашия онлайн счетоводен софтуер. Никога повече няма да се наложи да натискате бутона „възстановяване“ с надеждата, че информацията Ви ще бъде възстановена на правилното място! Всеки разработчик на онлайн счетоводен софтуер ще Ви даде гаранция за безопасността и сигурността на данните Ви.

4. Гъвкавост в начина, по който работи

Не е необходимо да стоите в офиса си. Можете да организирате Вашите счетоводни документи от всяко място, което разполага с интернет връзка. И не само това, не е нужно да решавате кой ще има достъп до софтуера, тоест на кой компютър ще бъде инсталиран. Онлайн счетоводният софтуер е уеб базиран, подсигурен със защита чрез SSL протокол и парола, като по този начин е на разположение на всеки  персонален компютър, или телефон.

5. Вие плащате само за това, което използвате

Нямате предварителни разходи за закупуване и инсталиране на софтуера. Единственият разход е месечната Ви такса, от която можете да се откажете по всяко време.

6. Намалява цените за счетоводно обслужване

Онлайн счетоводният софтуер дава възможност да намалите разходите си за счетоводно обслужване. Благодарение на него, се избягва голяма част от работата по издаването, съхранението и обработката на счетоводните Ви документи. Той улеснява комуникацията с обслужващата Ви счетоводна къща.

7. Лесен за използване интерфейс

Интерфейсът на онлайн счетоводния софтуер е създаден така, че използването му да бъде интуитивно и безпроблемно за неспециалисти. Няма нужда да бъдете добър в сферата на математиката или да разбирате от счетоводство, за да издавате фактурите си или да правите счетоводни справки. Информацията в софтуера е поднесена така, че да бъде разбрана от всеки.

8. Единичен потребителски интерфейс

Какво означава това? Вашият счетоводител има същата информация, която и Вие и то по едно и също време. Всяко Ваше действие в софтуера се вижда автоматично от обслужващите Ви счетоводители, така че те могат да помогнат със счетоводните Ви въпроси по всяко време. Ако се допусне грешка при издаване на някакъв вид документ, счетоводителите ще я видят веднага и ще я отстранят или ще Ви уведомят за нея.

9. Улеснена комуникация

Към онлайн счетоводният софтуер е разработена вътрешна система за комуникация. Няма да има нужда да провеждате телефонни разговори или да изпращате писма до счетоводителите си. Всичко, което трябва да направите, е да използвате вътрешната система за съобщения и въпросът Ви ще получи отговор в съвсем кратък период от време. Имате възможност за пояснителни бележки, които остават като вътрешна информация, невидима за Вашите клиенти, към всеки издаден от Вас документ.

10. Увеличете производителността

Иновациите на онлайн счетоводния софтуер могат да доведат до по-бърз и по-ефективен резултат с по-малко вложения. С помощта на точна и актуална бизнес информация можете да повишите производителността си, да се развиете към нови пазари и да генерирате по-високи печалби. Най-вече онлайн счетоводният софтуер ще Ви спести време, което може да бъде вложено в други сфери от бизнеса.

Счетоводна къща Кийган Солюшънс ЕООД е един от водещите разработчици и ползватели на онлайн счетоводен софтуер в България. Повече информация за услугата, която предлагаме и условията ни на работа можете да получите тук. Ние ще се радваме да отговорим на всичките Ви въпроси и да Ви съдействаме.

Подобни статии:



Вашият коментар